Participanții JSU sunt elevi care tocmai ce au absolvit clasa a XI-a și urmează să intre în clasa a XII-a.
Da, participanții JSU pot fi atât elevi din România, cât și din străinătate.
Taxa de participare este în valoare de 820 de lei, existând oportunitatea plății atât integral, cât și în două tranșe. Aceasta include cazarea, masa de prânz și cina pe perioada celor 2 săptămâni de proiect, un welcomepack personalizat, dar și materialele utilizate pentru activitățile derulate.
Cazarea se va face într-unul dintre căminele din Complexul Studențesc Hașdeu.
Nu, toți participanții din cadrul JSU au atât dreptul, cât și obligația de a fi cazați în căminul aferent proiectului.
Organizatorii Junior Summer University nu acoperă costurile pentru transportul până și de la Cluj-Napoca. De asemenea, recomandarea este noastră este ca fiecare participant să aibă asupra sa o sumă de bani destinată diferitelor cheltuieli zilnice – mic dejun, gustări, consumații la serile sociale, suveniruri etc.
Da, în cadrul JSU există 6 locuri scutite de taxă. Dacă ai completat formularul și te regăsești în listele de participanți, poți aplica pe unul dintre aceste locuri. Tot ce trebuie să faci este să ne trimiți un mail la adresa jsu@osubb.ro în care să ne prezinți situația ta, alături de orice fel de acte doveditoare (ex. Adeverință ANAF din care reiese venitul familiei tale), iar noi vom reveni ulterior către tine.
Nu, nu există o medie minimă la școală pentru a fi acceptat în proiect. Cu toate acestea, pe baza formularului completat, fiecare candidat va primi un punctaj în urma căruia va fi repartizat pe unul dintre locurile disponibile în cadrul JSU, în limita acestora.
La momentul completării formularului, fiecare candidat va avea ocazia de a alege 3 din cadrul celor 17 facultăți partenere JSU și de a motiva fiecare alegere. Ulterior, în funcție de punctajul obținut în urma completării formularului și în limita locurilor disponibile, candidatul va fi repartizat la una dintre acestea.
Cursurile sunt susținute de către profesori și doctoranzi ai facultății aparținătoare, în a doua săptămână de proiect, atât dimineața, cât și după-masa, în funcție de zi.
Fiecare participant trebuie să fie prezent la toate activitățile academice ale facultății la care este repartizat. Totuși, acesta poate participa și la cursurile altor facultăți, atâta timp cât ele nu se suprapun cu cele obligatorii.